Om föreningen

Om föreningen


Bostadsrättsföreningen Stora Gungan, en av Stockholms äldsta, är mycket omtyckt. Föreningen består av 76 hushåll i tre oemotståndliga pastellfärgade hus byggda 1925 och har en härlig gård med parkkänsla. Föreningen är idealiskt belägen i närheten av tunnelbanestationen Sandsborg.

Medlemmarna verkar själva för ett unikt och bra boende. Fastigheten förvaltas av medlemmarna i en välplanerad organisation om styrelse och arbetsgrupper. Föreningen har egen sopsortering, matavfall sorteras för sig. Komposter finns för trädgårdsavfall. Under vår och höst anordnas trädgårshelger då föreningens medlemmar hjäps åt med allt förekommande trädgårdsarbete.

En centralt belägen lekplats – alldeles nyrenoverad – finns för små och stora barn med bland annat gungor, sandlåda, lekstugor, klätterställning och bollplan med basketkorg. När vädret tillåter spolas Enskedes mysigaste skridskobana med belysning och julgran i mitten.
Varje år arrangeras några återkommande sociala aktiviteter för medlemmarna, till exempel bouleturnering. I september 2015 firades föreningen 90 år med en gemensam fest med cirkustema, levande musik och mat från en foodtruck.


Fastigheten


Underhållet sköts enligt en underhållsplan. Under 2011 installerades bergvärme. Samtliga lägenheter fick trefas-el samt fiber. 2012/2013 byttes leverantör av bredband, TV och telefoni till Bredbandsbolaget, numera Telenor, via fibernätet.

Samtliga fasader putsades om 2005-06 och återfick då den ursprungliga färgsättningen.

I trädgården har föreningen gemensamma utemöbler.


Det finns 4 tvättstugor. I föreningen finns en centralt placerad samlingslokal. Lokalen rymmer ca 40 personer och kan nyttjas kostnadsfritt. Det finns även en gemensam, nyrenoverad, bastu. Cykelställ finns på gården. I föreningen finns även en snickarbod placerad på Skolvägen.